Cuma, Şubat 24, 2006

Ne Dinlemiyorum ve 'Hayal Et Sevgilim' Üzerine Son Defa

Merhaba,

Ne dinlemiyorum alanı bana gittikçe zevk vermeye başladı. Bir kere çok kolay, atış serbest! İnsanın dinlediği şeyleri yazması sor. Bir insanı dinlediği şeyler ile özdeşleştiririz. Onu, onlarla değerlendiririz. Sadece dinlediği müzik yüzünden bugüne kadar kişiye burun kıvırdınız bir düşünsenize. Ama dinlemediğim şeyler ile aramda öyle bir özdeşleşme yok, sorun da yok.

Şimdi gelelim neden "Hayal Et Sevgilim" dinlemediğime. Her ne kadar daha önce şarkıyı beğenmiş olduğumu yazmış olsam da, bunun pop kültür olduğuna da aynı yerde değinmiştim. Benim için bu şarkının modası geçti. Klasik olabilecek kadar iyi bir şarkı olmadığı da açık.

O dönem -ben dahil- insanların şarkının kendisinden öte biraz da şarkının var oluş biçimiyle ilgilendiklerini düşünüyorum. Blair Witch Project tadında bir hikaye, buram buram amatörlük kokuyor. Biz de milletçe mazlumu sever kollarız zaten...

O yazımda da değindiğim diğer bir konu da bunun bir çeşit ticari taktik olma olasılığıydı. Bekleyelim, görelim demiştim.

Şimdi az önce okuduğum bir habere göre, şarkıya klip çekmişler. Hürriyet gazetesindeki haberin bir kısmında İrem bakın ne demiş:

Klip çekimleri sırasında oldukça heyecanlanan İrem, albümünün çıkışını sabırsızlıkla beklediğini belirtiyor.

Üstelik hafızam beni yanıltmıyorsa, İrem bir ara ben meşhur olmak istemiyorum, eğer bir sanatçı şarkıya bir klip çekmek isterse bence uygundur gibisinden laflar etmişti. Eee, şimdi bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

Anlamadığım başka bir şey de bu zamanlama. Bu şarkıya destek verenlerin, bu şarkının popüler olduğu dönemin geçtiğinden haberleri vardır. Bu yeniden diriltme arzusu nedir. Biraz zamanlama hatası yok mu bu işte. Yada, gerçekten iyi pazarlama taktikleriyle şarkıyı yeniden gündemin tepelerine taşıyabilecek kadar başarılı ve kendine güvenen insanlar mı bunlar? Madem bu kadar iyiler işlerinde, daha doğru düzgün başka proje mi kalmadı? ...

Belki de fikrini sonradan değiştirdi bilemiyorum, kendisine bundan sonraki 'sanat' hayatında başarılar diliyorum.

Şunu da not olarak düşmek istiyorum :

Her konuda, ama her konuda amatörleri destekliyorum. Profosyonelliğin, işin yavaş yavaş tadını kaçırdığına inanıyorum.

Hoşçakalın.

Hiç yorum yok: