Pazar, Şubat 19, 2006

Ne Dinlemiyorum : Hadise - Stir Me Up

Gündemden uzak olmanın verdiği laçkalıkla, şarkı patladıktan oldukça uzun bir süre sonra yorumumu yazıyorum.

Bu yorumu yazmamda emeği geçen Türklerin Internet Paylaşım Kültürü'ne teşekkür etmem şart aslında. "hadise" yazıyorum Google'a ve bingo, ilk 10 sonuç arasında bir dosya paylaşımın sitesinin linki var. Hem de yüksek kaliteli klip videosu'na... Olacak iş değil, emeğine sağlık tayfası'ndan önemli bir çalışma daha. (Burada bağlantıyı paylaşmayı uygun bulmuyorum, hem arayan bulur hem de sonuç olarak telif hakları olan bir çalışma.)

Klip'i izlerken aklım yabancı kliplere gidiyor. Karşımdaki kötü bir taklit çalışmasından başka bir şey değil. Şarkı desen yine öyle. Sonundaki Türkçe kısım ise samimi olmaktan uzak. Bunlar ilk düşüncelerim.

Bir de olayı müzik kalitesi açısından değerlendirmek lazım. Dediğim gibi görsel kısım iyi değil ama duysal kısımından çok öne çıkan bir yanı yok. Hafif Anastacia, biraz da Holly Valance havası seziyorum. Hatta Kiss Kiss klibine benzediği bile ileri sürülebilir.

Tamam anlıyorum kızımız güzel ama onu deskteleyecek bir ses yok ortada. Şarkı desen onun da efsaneler listesine girecek kadar iyi olmadığı malum. (Güzel olmak kötü bir şey olduğu için yazmıyorum. Ama sadece güzel olmak bu işler için yeterli mi, ondan emin değilim.)

O halde, nedir bu şarkıyı bir anda meşhur edip patlatan anlamak mümkün değil. Bir şey bir anda popüler oluyor ve sebebini hiç kimsenin bilmediğini düşünüyorum.

Kendisi anladığım kadarıyla çok kültürlülükten de nasibini almış bir insan. Dünyayı takip ettiği de belli. Kim bilir, belki yakın zamanda Avrupa'yı etkileyecek kaliteli işlere imza atar.

Hadise'ye bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum. Sonuç olarak "Stir Me Up" bir çıkış şarkısı. Bu tip bir şarkının öncelikli amacı popüler olmak olmalı, kaliteli olmak değil. "Stir Me Up" 'ın da bu işi başardığı malum. Umarım, bu popülerliği iyi kullanan Hadise, daha kaliteli işlerle devam eder.

Başlangıç için, varolan iyi şeylerden esinlenmekten aslında iyi bir fikir ama bundan sonra çok daha özgün fikirler/çalışmalar ile ortada olması gerektiği de kesin.

Özet olarak, şimdilik bu parçayı dinlemiyorum, dinlenecek kadar kaliteli olmadığını düşünüyorum. Ama kendisinin de umut vaat eden bir yapısı olduğunu düşünüyorum. Bakalım zaman ne gösterecek.

Hoşçakalın, müzikle kalın.

PS:Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok: