Cumartesi, Ekim 29, 2005

Zevk Üzerine - 2

Bu başlığın ilk parçası nerde ki diye düşünüyorsanız, boşa kendinizi yormayın çünkü öyle bir şey yok. Ancak konu ile ilgili olarak şuna bakabilirsiniz "Zevk Üzerine" . (Dediğim gibi prerequisite değil ama recommended :) burası da anlayana. )

Ara sıra ahmetaltay.net'e insanların nerelerden geldiğini inceliyorum. Bu siteyi bilip de gelenler zaten büyük olasılıkla tanıdığım 3-5 kişi. Bir de buraya değişik şekillerde gelenler var. Örneğin internette bir şey aratırken bu siteye gelip hayatın sorunlarına burada çare olduğunu düşünenler.

Neyse lafı uzatmadan varmak istediğim noktaya geleyim. Bu siteye bir şekilde arama motorları ile gelen insanların %25 'i "zevk" kelimesini aratmak suretiyle geliyor. Sitenin geneline baktığınızda zevk ile hiç de alakalı olmayan bir site olduğuna şüphe yok. Peki nasıl oluyor da oluyor? Benim aklıma şu olasılıklar geldi :
  • Ya yukarıda bağlantısını verdiğim yazı mucizevi bir şekilde çok önemli bilgileri içeriyor ve başta Google arama motorları bunu anladı, ve bu bilgiyi insanlığın hizmetine sundu.
  • Ya da bazı kelimeler internette çok fazla aratılıyor, bunlardan biri de zevk olsa gerek.
Bu ikinci şık akla daha yatkın geliyor işin açıkcası. Denemek için ben de google da aratıyorum bu kelimeyi. Eee, hani benim yazı ortalıkta yok. Yedi yüz bin küsür sayfa var ortada, kim bilir benim ki nerde. Arama sonuçları arasında ilkişki kurmaya başladıkça insanların neyi aramak istediklerini artık daha rahat tahmin edebiliyorum. Benim siteye kadar düştüklerine göre de azimli insanlar oldukları konusunda şüphe yok.

Sonra bir kaç Google Fight yaptırıyorum ve zevk'e boyun eğiyorum. (Bu siteyi deneyin bir, tavsiye ederim.)

Sevgiyle kalın,

Ek - 1 : Tablo : Diğer en çok benim siteye getiren - ve anlam veremediğim - anahtar kelimeler :
  • "Güzeller galerisi", "moda kıyafetler" (Şamdan vb. dergiler vardı bir dönem, bana onları hatırlatıyor bunlar.)
  • "Polatlı fotoğraf Galerisi", "İncek", "köye" (Memleket hasreti sanırsam, kınamamak lazım.)
  • "bu site yapim asamasindadir demek" (???)
  • "insanlarda adaptasyon" (Biyoloji kitabı değilim, ama yardımcı olmaya çalışayım ben.)
  • üre, evrensel küme, nedir? (Orta okul havası estireceğim bu sitede, Google'da ilk sıralarda listelenecek böylece, olayı anladım ben!)
  • "zevk almak istiyorum" (Bu hizmetimiz henüz mevcut değil :( , maalesef. )
  • "www zevk com" (Bir adres bulmuşsun işte, ordan devam et sen.)
  • "algoritma tic tac with java" (Bu da nokta atışı olmuş. Bir de hangi dilde (Türkçe, English, Esperenza vs. ) sonuç istediğini tam olarak söylese de hizmet kalitemizi arttırsak çok iyi olacak.)
Not - 2: Sitede ziyaretçilerin kalma süresinin ziyaretçilerin %75'i için 30 sn'den az olması sanırım gelenlerin çoğunun aradığını bulamadığını gösteriyor. En kısa zamanda bu açığı kapatmaya çalışacağım. Zevk'e öncelik vereceğimde muhakkak :) .

Hiç yorum yok: