Cuma, Ekim 21, 2005

(Sosyal) Gündelik Hayat Teorileri(m) - 2

Haftanın son ödevini az önce tamamlamış birine ithafen...

İşte geliyor bir diğer gündelik sosyal tesbitim daha. Bence bir ülkenin refah düzeyi, o ülkenin yurtdışındaki (çok yüksek rafah düzeyinde olan bir ülkedeki) öğrencilerinin çalışma,azim vs. düzeyleri ile ters orantılıdır.

Şimdi nerden vardım ben bu noktaya. Tabii ki gözlemlerden. Eğer insanlar geldikleri yere dönmemek konusunda kararlılarsa, kesinlikle insan üstü performans gösterebiliyorlar. Bunu da bizim gibi insanların anlaması mümkün değil.

Bir şeyi daha eklemek istiyorum. Eğer bu gözlemim doğruysa, çok rahatlıkla söyleyebilirim ki benim ülkem bir insanın yaşamaktan mutluluk duyacağı yerlerden biri. (Bu kesinlikle kendi deneyimlerim değil, gözlemlerimin sonucudur.)

Benden bu kadar, sizin de böyle tesbitleriniz varsa lütfen yollayın onları da araya bir yere sıkıştırayım. (Kaynak gösteririm merak etmeyin, :) )

Hoşçakalın.

Kendime not: Bir gün bir insan evladı bu yazıları okuyacak, bendeki bu gizli yeteneği keşfedecek ve beni sosyoloji kongresine falan çağıracak; ben de oha falan olucam. (Hayal görmeyi de bıraksam iyi olur tabi. )

Hiç yorum yok: