Perşembe, Mayıs 11, 2006

Zihni Sinir Yetiş!

Konuya direk giriyorum, şöyle bir aparat istiyorum. Yapana müteşekkir olurum, yapanın zengin olacağına da eminim. Hiç bir hak da talep etmem üstelik.

İnsanlar bilmediğim sayıda çok değişik nedenlerden ötürü bazen söylemek istediklerini direk söylemezler. İma etmeye çalışırlar değişik yollardan. Hatırlatıcı, ipucu verici öğeler kullanırlar. (sığ ama öğretici bir örnek : "Yeni araba aldım, haha zenginim koçum senden" yerine "ben bu kadar çok yakan araba görmedim, hehe ne talihsizim. -- Artık eşşek değilsen anlamışsındır, arabam var!") Evet gerçekten cok sığ bir örnek oldu. Şimdi buradan arabayı çıkarın yerine icabında sizi maddi/manevi olarak tatmin edecek bir kaç bir şey bulun. Siz yapmıyor musunuz, size yapmıyorlar mı?

Şimdi sevgili arkadaşım, kızgınım sana. Ben senin ne demek istediğini biliyorum, sen gerçekten ne demek istediğini biliyorsun. Eee, o zaman bu kadar sahteliğe bu oyuna ne gerek var. Üzme beni, gel doğrudan söyle, ne diyeceksen de. Birbirimize saygımızı yitirmeyelim durduk yere. (Diyebilirsiniz ki, sen öyle değil misin. Evet, bende böyleyim maalesef. İnsanoğlu ne kadar sahtekar!)

İnsanların Dolaylı Yoldan Konuşmalarını Engelleyici Procesi : Bir insan dolanbaçlı yollardan bir şeyi ima ederken devreye giren vücuda monteli nano-teknoloji vs. ürünü bir çip kişinin beyin sinyallerini kontrol ederek kişinin söylemek istediğini doğrudan söylemesini sağlar. Bu buluş ile birlikte insanların önündeki iletişim ile ilgili sorunların pek çoğunun çözüleceğine inanılıyor.


Hoşçakalın, saygıyla kalın.

PS: Meşhur soruya erkenden cevap. Kimseyi hedef almıyorum. İnsanlara yazıyorum genel olarak. Tek bir kişi ile derdim olsa gider kendine söylerim, buraya yazmam!

Hiç yorum yok: