Pazar, Kasım 13, 2005

Amerikan Traşı'nı Çözdüm

Amerika'da bir berbere "abi Amerikan kes!" desen ne tepki verir? Tepki vermez, çünkü anlamaz. Adam zaten standart olarak öyle kesiyor. Yanlar şerit halinde kısa, orta biraz daha uzun...

Türkiye'de bir berbere gidersen önce seninle biraz muhabbet eder, bir çay ikram eder. Sonra saçını yıkar. Biraz makina, çokça da tarak ve makas kullanarak kesmeye beşlar. İşi bittiğinde de saçı bir daha yıkar, kurular vs... Sonra da adam gibi uğurlar.

Burda işler biraz farklı. Gerçi -benim gittiğim- berber dükkanı bizimkilere benziyor. (Hem erkek hem kadınlara hizmet vermeleri dışında!) Oturuyorsun. Toplam 10 dk ya sürüyor ya sürmüyor. Kullanılan malzemeler: kısa kesmeye yarayan uç, uzun kesmeye yarayan uç ve makina. Olmaz böyle bir şey. Oturan herkesi, adamlar tek kalıp çıkarmayı başarıyorlar.

Ama iyi yanları da var tabi,
  • Geveze berberlerden şikayetçiyseniz
  • Saç kestirmek dediğin 10 dk'da bitsin diyorsanız
  • Saçınız şeklinin böyle acaip olmasını istiyorsanız
size adresi verebilirim, eminim zevk alacaksınızdır.

Tabi, burda her yer böyle demek istemiyorum. Çok daha yüksek ücretlere ($30-$60 !!!) burda da adam gibi berber bulmak mümkün(müş)...Eee, işçilik pahalı burda :(.

Sağlıcakla kalın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sizinki iyimiş gine benim berber tam bir kultur yoksulu evet kultur yoksulu diyorum çünki. adam cok moderin ve artis bişe ama koltuga oturan müşterisinin meslegine dandik diyecek kadar meshur hayır ne iş yapar onuda bilmez fikri olmadan yorum yapıyor ya mesele uzun kısaca kultur yoksulu yer erzurum dadaş sinemasının ustu kuafor zafer kultur yoksulu derim