Pazartesi, Kasım 28, 2005

Thanksgiving'in ardından

Bu işten pek de bir şey anlamadığımı itiraf etmeliyim. Bayram oldu dediler ve 9 gün tatil yaptık...

Eğlenceli miydi bari? Hayır, hiç de değil. Etrafta kimse kalmadı, daha da kötüsü evden dışarı çıkmam için sebep de kalmadı. Tatilin büyük çoğunluğunu ben de normal olarak evde geçirdim.

Herhangi bir bayram tatilinde, Türkiye'de olup da yalnız olabilirdim. Ama bu onun gibi bir şey de değildi. En azından benim alışkın olduğum bayramların benim için bir anlamı var. Şükran günü bana bir anlam da ifade etmiyor temelde.

Bir itirafta daha bulunmak istiyorum. Ben bu bayramın gerçekte kaç gün olduğunu da tam anlamış değilim. Sanırım 2 gün... Şimdi bu size saçma gelebilir, ama gerçekten böyle. (Bu durum şuna benziyor, 3 günlük bayram tatilini 9 güne tamamladıklarında yabancı birinin, özellikle de yerel tv ve gazetelerle ilgili olmayan yabancı birinin bayramın tam olarak ne zaman ve kaç gün olduğunun bilmesinin zor olmasına. -- Evet, bu cümleyi ben kurdum. Ben bile okuduğumda anlamıyorum. Zaten kurallı bir cümle olduğuna da emin değilim. Siz de canınızı sıkmayın pek.)

Ayrıca bir şeyi daha keşfettim. Bayram pek bir şey ifade etmese bile - yani her durumda - bayram tatiline ödev verilmesi can sıkıcı bir durum.

Son bir not daha. Her ne kadar ben bayram deyip dursam da bu olan bitene; bu başka bir şey, ben adını bilmiyorum bayram diyorum o ayrı. Zaten bana göre bütün 9 günlük tatiller bayramdır...

Sağlıcakla kalın, hoşçakalın...

Hiç yorum yok: