Salı, Haziran 27, 2006

Yaz Rehaveti ?!...

Yaz geldi, web sitemin ratingleri oldukça düştü. Sanırım televizyonlar gibi yaz programına geçmem gerek. Üzüm, karpuz ve beyaz peynir önerecek durumda değilim, hayır olsa güzel olur da şartlar müsait değil. :)

Önerilerinize açığım, blog için konu önerileri, blog dışında içerik önerileri. Sonuç olarak bu işin arkasında tek bir kişiyim, ve bu işe ayırabileceğim zaman ölçüsünde gelecek teklifleri değerlendirmeye açığım.

Çok büyük sürprizlerle gelmem zor. Ama yine de ilk hareketi sağlayacak bir kaç ufak değişikliğe her zaman gidilebilir. Önerilerinizi ve bir türlü gelmeyen yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

beklenen yorum geldi...

Aslında soru ile ilgilibi fikrim yok. Sonucta bahsi gecen sey bir blog ve bloglardaki iceriklerde cesitlilik yasamak zor oluyor. Belki bloga bir froum konulabilir. :P Sonucta daha interaktif bir yapi yakalanabilir bu sekilde; ama onda da ortak bir kume yakalamak lazim ki herkes yazip okuyabilsin...

Bu arada okurlarin gercek hayatta tanidigin insanlar mı? Yoksa hakkaten sanal alemde burayi kesfeden ve duzenli takip eden okurlarin var mi???

bu soru isiginda farkli yollar cizilebilir...

Adsız dedi ki...

Bir yorum da kullandigin RSS ile ilgili yapayim. Yazilan yorumlar asagiya ekleniyor ve bir link ile yorum sayisi belirtiliyor. Aslinda yorumlar yazinin altinda listelense ve format olarak da bir yazi bir sayfa olayina girsen belki daha çok yorum gelir, gelen yorumlar okunur ve yorumlara da yorum gelmeye baslar. Seni taniyan biri olarak da biliyorum ki burada cok atesli tartismalar yaratabilirsin... :D.

Ir77 dedi ki...

Volkan,

Forum işi olmaz baba zor iş. Zaten tek başımayım. 40 kişilik sınıftan çıkmayan benden çıkmaz.

Yorum işine bakacağım, bilmiyorum ama mümkün mü. Eminim yapılabiliyordur ama elimden geldiğince biçimi bozmadan, bu işin otomatikliğini kaçırmadan olması lazım benim için.

Tartışma da olmaz gibi. En az iki kişi lazım, benim karşıma adam lazım. Hem herkesin senin kadar anlayışlı değil, ben tartışırken karşımdaki beni kavga ediyorum zanneder.

Buranın %70 okuyucusunu tanıyorum. Onun dışındakiler de devamlı kitle değil. Onun için tanıdığım insanları hedefliyorum öncelik olarak.

Yorumların için teşekkür ederim.

Ir77 dedi ki...

Volkan'a (2)

Çeşitlilik olsun diye misafir blogcu çağrısında bulundum Volkan. Bir kça kişi yazarım dedi onlardan ses yok, başka kimse de yazmadı zaten. Sen yaz bir tane de şenlensin blogumuz.

Adsız dedi ki...

Aslında blog dışında bi öneriyi de neden aradığın hakkında bir fikrim yok. Ne güzel yazacaktık beyazduvarda hep beraber.

Temel sorun teknik aksaklıklar oldu orada. Bence zamanın var ise öyle bir organizasyonda yeniden ve daha iyi bir teknik alt yapı ile birleşelim. Sen, ben, Hilal ve belki daha niceleri. Belli mi olur bakarsın ilerde güzel insanlarla tanışırız. Yazan okuyan gerçek bir kitle ile net üzerinde bir araya geliriz.

Yeterki teknik aksaklıklar. Server problemleri yakamızı bıraksın. Eminim çok keyifli olur.

Kalabalık bir kitle ile bağımlısı olacağımız bir forum bile olur belki ilerde....

Ir77 dedi ki...

Volkan, sen teknik problerim aşarsan, ben de zamanım olduğu sürece memnuniyetle yazarım.

Ir77 dedi ki...

Ozan,

Burada cok okuyucum yok, aslında kitlelere ulaşmak gibi de bir önceliğim de yok. (Aslında olsa ne güzel olur di mi? )

Öncelikli hedefim var olan, okuyucu kitlemi daha fazla tatmin edebilmek.

Bundan sonra daha fazla "multimedia" öğesi eklemeye çalışırım.

Teşekkürler.