Cuma, Mayıs 16, 2008

38 Derece

Cayır cayır yanıyorum. 38 derece olan ateşim değil, hava sıcaklığı. Mayıs ayı, saat 23:30. Nasıl olduğunu anlamak mümkün değil. Çok değil bir hafta önce üşüyordum.

Hava sıcaklığı bereberinde üşengeçliği getiriyor galiba. İnsan ne yemek yemek istiyor ne de uyumak. Belki de küresel ısınmanın en büyük yan etkisi bu olur. Herkes acaip derecede tembelleşir..

Alaksı yoktur ama (yani yoktur umarım ya, olmasın lütfen..) iki üç gün önce Çin'de deprem oldu. 7.8 diyen var 7.9 diyen var ama her neyse artık çok fark etmez oldukça şiddetli bir şey. (Gerçi aradaki o mühim olmayan küçük fark yaklaşık %40 daha fazla enerji açığa çıkması oluyormuş. Wikipedia'nın yalancısıyım.) Malum bizde de deprem olmadan önce havalar aşırı sıcaktı. Burası de deprem bölgesi zaten. Sırasıyla 1906, 1989 diye gidiyor... Ben galiba kendi kendime bir şey anlatmaya çalışıyorum. Her neyse şom ağızlılığı burada bırakayım.


Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun diyorum her nerede yaşıyor ve yaşatılıyor iseniz.. Hoşçakalın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence de şom ağızlığı bırak.Bizde burada canım Türkiye'nin ısınmasını bekliyoruz.Çin'de depremden önce hava çok sıcakmıymış bilmiyorum.Fakat depremden sonraki günlerde havanın çok yağışlı olduğunu bununda arama kurtarma çalışmalarını güçleştirdiğini biliyorum.İyi düşün iyi olsun diyorum seni bunaltmayan ılık geceler ve gündüzler diliyorum.