Pazartesi, Ağustos 28, 2006

2 Film Birden Kuşağı

Son bir kaç haftadır Cumartesi geceleri 2 film birden kuşakları düzenliyorum kendime. Ve düzenli bir şekilde, filmlerden biri Al Pacino filmi oluyor. Bir iki kere tesadüf eseri olmuş olsa da, sonradan bilinçli tercihler halini aldı bu seçimler.

Çok yakın zaman içinde izlediğim filmleri : The Recruit, Carlito's Way, Scarface, Heat, Dog Day Afternoon.

Gerçekten filmlerin hepsi çok iyiydi. Hele sonuncusu tek kişilik performans gibi bir şey. Bir oyuncu, bir film. Bu kadar basit bir denklem. Yönetmen için çok büyük bir şans olsa gerek.

Ben Al Pacino filmlerini daha önce niye es geçmişim bilmiyorum. Ama, bardağın dolu tarafından bakacak olursak, önümde izleme listeme koyabileceğim pek çok güzel film var. Şimdiye kadar izledğim filmler içinde boşu yok, diğerleri arasında olacağını da sanmam...

Pek çok güzel sahne var tabi bu filmlerde; ama bence en ilginci Heat'de Robert De Niro ile karşılıklı kahve içtikleri sahne.

Başlıkla biraz ilgili olsun diye biraz açayım diyorum bu film kuşağını konusunu ama pek açacak bir şey yok. Can sıkıntısı işte... DVD izleyip dondurma yiyorum. Olay bundan ibaret.

Hoşçakalın...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tematik film kusagina "al pacino"'dan sonra "robert de niro" ile devam etmek lazim. ben oyle yapmistim. "raging bull-goodfellas-casino-heat" olmali hatta seri; heat'i bir de robert de niro icin seyretmelisin.

Ir77 dedi ki...

Teşekkürler Murat,

Bence denemeye değer. Benim gibi tembelleri düşünüp seri önermende çok ince bir düşünce. Zaten öbür seriye de senin verdiğin Carlito's Way'i izlemek suretiyle başlamıştım.

Heat... Haklısın galiba, bir kere de Robert De Niro için izlenebilir, neden olmasın.