Çarşamba, Aralık 21, 2005

İrem - Hayal Et Sevgilim ve Şarkının Hayaleti :)

Bu başlığın altına ne yazsam durumu kurtarmaz sanırım. Ama durum özetle şu, vakti zamanında şöyle bir yazı yazmıştım Ne Dinliyorum ? : "Hayalet Sevgilim" . Bir kaç gün önce değişik bir şeyler oldu (temel olarak Google'ın bot'u bu sayfalara uğradı), ve resmen site patladı.

Ben neredeyse iki yıldır bu site belli başlı anahtar kelimelere cevap versin diye uğraşayım ve zor bela bir noktaya getireyim bu siteyi (Daha tam başarılı olduğum da söylenemez.) Ama enteresan bir şekilde -ben hiç bir şey yapmadan - Google'da "hayalet sevgilim" aramasını gerçekleştirince bu site ilk sayfalarda çıksın. Anlamak mümkün değil.

Bunun ikinci "zevk" vakası olduğu da söylenemez. (İlgili yazı için bkz. Zevk Üzerine - 2 ) Ayda ortalama 10-20 arası zevk ve benzeri kelimeler ile bu siteye gelen varken, Sadece 3 gün içinde 100 den fazla kişi "İrem", "Hayal Et Sevgilim", "Hayalet Sevgilim" vs. aramalarla bu siteye geldi.

Ben de şarkının efsanelerine uygun bir şekilde kendimce bir hikaye yazıyorum. Bu hayalet konumuna geçen kişi bir şekilde yeniden dünyaya Google'ın spider bot'u olarak gelmiş. Web'de takılırken benim siteyi çok beğenmiş, ve sonrası malum...(Saçmalamaktan resmen zevk almaya başladım, sonum hayır olur umarım :))

Bu durumdan 3 ders çıkarıyorum.
  1. İrem hakkında bir yazı yazdım, sitenin Google görünümü alakasız bir yöne kaydı, şimdi aynı konuda ikinci yazıyı yazıyorum. Demek ki ders almamışım.
  2. "Ne Dinliyorum?" adı altında arasıra yazılar yayınlayıp, aralara istediğim kelimeleri sıkıştırırsam belki onları aratmak suretiyle de bu siteyi bulmak kolay olur.
  3. Google aramalarımızda alakasız sayfaları ilk başlarda sıralamak üzere optimize edilmiş olabilir.
  4. (Bonus! ders) Bu siteye aramak suretiyle gelenlerin aslında hiç biri bu site ile ilgili değil. Ama yine de buraya birilerinin gelmesi beni mutlu ediyor. Ders olmadı ama neyse...

Hiç yorum yok: