Cuma, Haziran 27, 2008

Viva La Vida

I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word

Hayat tüm hızıyla akarken bazı kapılar yüzümüze kapanıyor hiç beklemediklerimizden bazıları açılıyor. Bir yere doğru gidiyoruz ama sürükleniyor muyuz yoksa isteyerek mi gidiyoruz söylemek güç. Bunların hepsine alışmak kolay hatta eğlenceli. Oyunun ortasında kurallar değişiyor ama hedef hala aynı birinci olmak.

Beni yıpratan yada inciten kendi elimizle kapattığımız kapılar. Öyle bir an geliyor ki acı da verse devam etmek gerekiyor. İnsanları kırmaktan korkabilirsin, geçen zamana acıyabilirsin ama ne yaparsan yap her geçen anın durumu farklılaştırdığı gerçeğini değiştiremezsin. Zaman dostumuz mu düşmanımız mı bilmiyorum ama ondan daha güçlü olmadığımız gerçek. Daha karmaşık anlatabilir miydim bilemiyorum ama çaresizlik bence budur. Hatta bu anlatamama hissi ta kendisidir!


Viva La Vida, Coldplay'in yeni şarkısı. Dinleyince bana bunları hissetirdi. Biz en iyisi ille de carpe diem diyelim yazıyı öyle noktalayalım ancak öyle dengeleriz.

Hoşçakalın..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

"Tempora mutantur, et nos mutamur in illis"

Kim demisti unuttum ama "Zaman degisir, biz de zamanla degisiriz." anlamina geliyor (Ingilizce: Time changes and we change with time).

Hayatta hicbir sey ayni kalmiyor hakikaten. Sarkinin soyledigi de aynen bu. Diyor ki:

One minute I held the key
Next the walls were closed on me
And I discovered that my castles stand
Upon pillars of salt, and pillars of sand

Yani elinde olanin uzerine yatma diyor adam, cunku bir gun bir bakmissin satolarin aslinda kum tepelerinin uzerinde oturuyor.

Gavurun dedigi gibi, "Never take anything for granted". Cunku senin dedigin gibi, zaman dost mu dusman mi soylemesi cok zor.

- Yan odadan E.

Adsız dedi ki...

Zaman sadece biraz zaman.BU şarkının devamını da bilmiyorum.Ben senin bu zaman yazının üzerine diyecek bir şey bulamıyorum.Sadece şu kadarını biliyorum.Gerçekten su gibi akıp gidiyor.Mevlana demişki;geçen bir dakikalık zamana milyonlar versen geri getiremezsin.İnsanız biz.Tabiki geri dönülmez hatalarda yapabiliriz.Biz buna her işte bir hayır vardırdiyoruz.Ve zaman her şeyin ilacıdır.
Yanımda bulunan arkadaşım benim bu uslubuma katılmasada sürçi lisan etsemde af ola.Hoşçakal.