Cumartesi, Ekim 30, 2010

Çilek Reçeli

Annemin tarifi ve biraz da yaratıcılıkla geçen ay dört buçuk kavanoz kadar çilek reçeli ürettim. Sıcağı sıcağına yazmadım, çünkü önce tam anlamıyla kalite kontrolünden geçirmek istedim. Bence tadı iyi. Benden başka deneyenler de beğendiklerini söylediler. Ama kibarlıklarından da söylemiş olabilirler emin değilim.

Burada tarifini vermek istemiyorum. Hem bazı önemli detayları unuttum hem de zaten en başından beri ne kadar doğru yaptığımdan emin değilim. Ama ilginizi çektiyse eğer benim tavsiyem tanıdığınız birine nasıl yapıldığını sorun ve gözünüzde pek büyütmeyin. Hem çok zor bir şey değil hem de iş bitince yemesi çok eğlenceli. (Yok illa bana sormak istiyorsanız da email atın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.)

Pek çok kişi için bu ilginç bir şey olmayabilir. Ama benim için bir ilk oldu ve hoşuma gitti. Hem de daha önceki bir yazımda bahsettiğim için burada sizinle paylaşmak istedim.

Hepimize afiyet olsun dileklerimle hoşçakalın.

2 yorum:

H. dedi ki...

Afiyet olsun Ahmet..:)Yakında "turşu kurdum, çok güzel oldu" gibi birşeyler yazarsan hiç şaşırmayacağım, bravo gerçekten, çok karmaşık bir işlem olmasa da önemli olan yapıp ortaya çıkarabilmiş olmak...

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun Ahmet.O kadar da basit bir iş değil aslında.Seni tebrik ederim.Kesinlikle çok güzel olmuştur.