Çarşamba, Nisan 23, 2008

Gözlük Camı

Çok uzun bir zamandır gözlük kullanıyorum. (15. sene mi kutluyorum!) İster istemez bu konuda oldukça büyük bir tecrübeye sahibim. Hatta, tam olarak şu an düşündüm de merkezinde gözlük olan pek çok da anım var. Eşya-insan ilişkisi açısından garip bir durum :)

Her neyse, bugün gözlük camı temizliği ile ilgili yeni öğrendiğim bir tekniği paylaşıyorum sizinle. Önce kısa bir tarihçe geçeyim. Ben gözlük camımı genel olarak düzensiz aralıklarla ve mecbur kaldıkça temizlerim. Hatta annemin bu durumu "gözlük camında bir ben yokum diye" defalarca protesto etmişliği vardır. Biz o zamanlar gözlük silmek için optikçilerin verdikleri bezi kullanıyoruz, safız. Alet temizlemiyor iyice bir bulanıklaştırıyor.

Neyse, bir müddet sonra ben temizlikte suyun önemini keşfettim. Bunun 20. yüzyıl sonlarında olması benim açından bir kayıp tabi orası ayrı. Bu sefer de kurulama problemi çıktı tabi. Gözlük camı için üretilmiş o bezlerden kopan ufak parçalar cama yapışıyor. Sonra artık bezin rengine göre nereye baksan kar olmadı konfeti görüyorsun. (Buradan optikçilere seslenmek istiyorum, adresinizi o bez parçaları yerine kart vizite bastırırsanız benim gibi pek çok insanı kafa karışıklığından kurtarabilirsiniz.)

Son olarak, V. nin geliştirdiği teknik olan Selpak mendil kullanma işine girmiştim. Hiç akla yatkın bir teknik gibi görünmese de oldukça iyi sonuçlar veriyor.

Ta ki, geçen ay ortalarında sıvı sabun tekniğini keşfedene kadar. Evet su ve sabun! Şimdi anlıyorum, her şey bir anda aydınlanıverdi işte. Şöyle oluyor efendim. Sıvı sabunu gözlük camlarımızın her iki yüzüne azıcık sıkıp, hafif ılık su altında parmaklarımızla siliyoruz. 30 saniye kadar sürüyor bu işlem. Sonra bir kağut havluyla suyunu alıyoruz. Dikkat edin, silmiyoruz. Kağıt havluyu camlara dokundurup çekiyoruz. Sonuç gerçekten tatmin edici, tüm gözlüklüklülere tavsiyemdir. (Eğer ürünümüzden memnun kalmazsanız 30 gün içinde iade etmeyi deneyebilirsiniz ama sizi kaale alacak bir mercii bulmanız güç olur.)

Gözlük hakkında yazı yazmanın bu kadar eğlenceli olabileceği hiç aklıma gelmemişti :p

Hoşçakalın..

Herkesin dünya gününü (22 Nisan) ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bende iki haftadır kullanıyorum ama bende bilidiğimiz beyaz sabun kullanıyorum sonuç çok iyi yinede yteşekkürler....