Cumartesi, Nisan 19, 2008

Blender

Büyüklere oyuncaklar diye bir kategori var ya, blender işte benim için onun içinde artık. Eğer mutfakta oynamayı seviyorsanız ama doğal olarak yemek yapmaya ne vaktiniz ne de sabrınız varsa edinin bir tane ve oynamaya başlayın, tavsiye ederim.

Çok eğlenceli bir uğraş. Biraz da öğretici olmak adına tecrübelerimi de paylaşacağım birazdan, merak etmeyin.

Bir karış boyu var, türlü türlü huyu var

Özünde karıştırmaya yarayan bir alet ile tahmin edebileceğiniz üzere yapabileceğiniz en güzel şey karışımdır. a.a. - 2008


Söyleyen ne güzel söylemiş! Ama karışımdır derken fiziksel karışımı kast etmiş olmalı. (Her kesime hitap edebilmek gayesiyle böyle araya öğretici içerik sıkıştırayım diyorum, nasıl? :p)

Her neyse ben sözü fazla uzatmadan tariflere geçeyim. Bu tariflerin hemen hepsi 1 haftalık bir zaman diliminde iki kişi tarafından uydurulup, denenmiş tariflerdir.

1. Buz-Meyve-Süt

Be en basiti. Süt ve çileği yada muzu, isteğe bağlı olarak başka bir meyveyi atıyoruz aletin içine. 3-4 küçük kalıpda buz ekliyoruz. Buzlar iyice parçalanana kadar döndürüyoruz. Bu da yaklaşık 2 dakika alıyor. İçimi güzel..

2. Buz-Kahve-Kakao-Süt

İçeriği verdikten sonra tarif kısmı hep aynı aslında. Blenderda karıştırın. Buna biraz hazır espresso biraz da irish cream katarsanız on numara olur.

Şimdilik bu kadar, ama ben oldukça yazarım. Sizin öneriniz varsa onları da gönderin lütfen :)

Afiyet olsun! Hoşçakalın,
Ahmet S. Beder

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben blenderin kahve yapmakta kullanılacağını hiç düşünmemiştim.Çünkü buzlu kahve bizim kültürümüze biraz yabancı belki de ondan.Ama denemekte fayda var.

Ir77 dedi ki...

Yaz için ideal duruyor bence. Ayrıca Starbucks, frappuccino artık çok yabancı olmasa gerek...